AC Service i Stockholm

Kom in till vår fullt utrustade verkstad för en AC Service i Stockholm.

Bilens klimatsystem ökar komforten och säkerheten. Trivseln i bilen, jämn temperatur och fuktighet påverkar bilförarens körförmåga och kondition. Det är enkelt att använda AC-systemet, men det behöver också service för att fungera effektivt och utan problem.

Varför behövs det AC-service

Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi AC-service varje år. Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid.

Systemet innehåller köldmedel som sakta läcker ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmedlet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen. Servicemontörer som servar AC-system måste ha utbildning för att få hantera köldmedlet.

Luftkonditioneringen, eller AC:n, i din bil hjälper dig att hålla en behaglig temperatur och höjer luftkvalitén i kupén, genom att sänka luftfuktigheten. Precis som resten av bilen, behöver AC-systemet regelbunden service och underhåll för att fungera tillfredsställande. Vi rekommenderar att du låter oss göra en AC-service en gång per år. Då förlänger du livslängden på ditt AC-system och kan också undvika dyra reparationer.

När gjorde du senast service på din bils AC-system ?
Dåligt med kalluft från AC:n ?
Kanske dags för en AC SERVICE!

Vi på Larssonsbilsto är utbildade och är certifierade på AC Service

Vad ingår i en AC-service?

Tömning av systemet på kylmedel. Vacumsugning av AC-systemet, detta görs för att upptäcka eventuella läckage och avfukta systemet. Påfyllning av nytt kylmedel, spårmedel och olja. Du får även kostnadsförslag om något är trasigt. Pris 800:- *pris beräknat på 600 gr kylmedell


Däck service

  • Däck Byte 
  • Däck Hotell
  • Balansering
  • Broms service

Bil Service

  • Bas Service
  • Normal Service
  • Full Service
  • Olje Service